aşurelik buğday haşlama

Aşurelik buğday haşlama tarifi ve haşlama süresi kaç dakikadır? Aşurelik buğday çeşitli çorba, pilav, salata ve aşure yapımında kullanılır. Buğday yemek yapımında doğrudan kullanılmaz. Buğday kullanılacağı yemeğin çeşitine göre, farklı süre ve yöntemlerle haşlanır. Bu tarif, aşurelik buğdayın çorba ve salata yapımında kullanılması için hazırlanmıştır. Aşurelik buğdayın haşlanmasında 1 çay bardağı ölçüsünde buğday kullanılmıştır. İhtiyacınız ölçüsünde buğday haşlamak için, verilen miktarların katlarını alarak işinizi kolyca halledebilirsiniz. Tarifimizi deneyecek olanlara afiyet olsun.


Aşurelik buğday haşlama malzemesi:
1 çay bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı içme suyu


Aşurelik buğday nasıl haşlanır:
Tencere içine yıkanmış süzülmüş 1 çay bardağı dolusu aşurelik buğday konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Malzemeler bir defa fokur fokur kaynadıktan sonra, ocak tamamen kısılacak ve tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Tam 45 dakika süre ile buğday haşlanacak. Süre bitiminde ocak söndürülecek ve tencere kapağı tamamen kapatılacak. Bu durumda tencere hiç açılmadan 1 saat boyunca dinlendirilecek. Aşurelik buğdayı kış mevsiminde haşlarsanız, üzerine kalın bir örtü sarmanız daha iyi olur.
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote