evde lahmacun hamuru nasıl yapılır


Evde lahmacun hamuru nasıl yapılır? Verdiğimiz malzemeler kullanılarak yapılan lahmacun hamurundan 12 tane lahmacun yapılır. Malzemelerin katlarını alarak dilediğiniz miktarda hamur hazırlar ve lahmacunu tavada veya fırında pişirirsiniz.

Lahmacun hamuru malzemeleri:

  • 4 su bardağı un (450 gr.)
  • 1.5 su bardağı ılık su (300 gr.)
  • 1 tatlı kaşığı silme kuru maya (5 gr.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Lahmacun hamuru yapımı:

  1. yoğurma kabı içine 4 su bardağı dolusu unu koyun
  2. unun ortasına havuz şekli verin
  3. içine 1.5 su bardağı ılık su, kuru maya ve tuzu koyun
  4. malzemeleri karıştırarak, ele yapışmayan hamuru yoğurun
  5. yoğurduğunuz hamuru top yapın, üzerini kapatın ve dinlendirin
  6. hamur iki katına çıkınca, hamuru tekrar yoğurun
  7. yoğurma işleminden sonra, hamuru 12 eşit parçaya bölün
  8. veya terazi kullanarak 60 gr. parçalar kopararak beze yapın
  9. yaptığınız bezeleri, lahmacun yapımında kullanın

Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote