haşlanmış barbunya nasıl yapılır


Duru haşlanmış barbunya nasıl yapılır, tarifi. Durunun bütün bakliyat çeşitlerini yaparken suyunu süzüp atmayın. Bakliyatın haşlama suyunu yemeklerinizde kullanın, yemekleriniz daha leziz olur. Yemekte zeytinyağı yerine tereyağı kullanırsanız, yemeğiniz süper olur. Afiyet olsun.

Haşlanmış barbunya malzemesi:
  • 2 poşet duru pratik haşlanmış barbunya (440 gr.)
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı silme domates salçası
  • 1 su bardağı barbunyanın kendi suyu
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Haşlanmış barbunya'nın pişirilmesi:
  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. bir çay baradağı sıcak suyu hazır edin
  3. tencerede zeytinyağında soğanı, salçayı kavurun
  4. üzerine 2 paket barbunyayı suyu ile boca edin
  5. ayrıca 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edin
  6. tencereyi karıştırın, ateşi yükseltin
  7. tencereyi bir kez fokurdatın ve ateşi iyice kısın
  8. tencere kapağını kapayın
  9. ve yemeği kısık ateşte 15 dakika pişirin
  10. süre bitiminde ocaktan alın,
  11. yemeğin tuzunu ayarlayın.
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote