haşlanmış barbunya nasıl yapılır
Duru haşlanmış barbunya nasıl yapılır, tarifi. Durunun bütün bakliyat çeşitlerini yaparken suyunu süzüp atmayın. Bakliyatın haşlama suyunu yemeklerinizde kullanın, yemekleriniz daha leziz olur. Yemekte zeytinyağı yerine tereyağı kullanırsanız, yemeğiniz süper olur. Afiyet olsun.
Haşlanmış barbunya malzemesi:
- 2 poşet duru pratik haşlanmış barbunya (440 gr.)
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı silme domates salçası
- 1 su bardağı barbunyanın kendi suyu
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Haşlanmış barbunya'nın pişirilmesi:
- soğanı yemeklik doğrayın
- bir çay baradağı sıcak suyu hazır edin
- tencerede zeytinyağında soğanı, salçayı kavurun
- üzerine 2 paket barbunyayı suyu ile boca edin
- ayrıca 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edin
- tencereyi karıştırın, ateşi yükseltin
- tencereyi bir kez fokurdatın ve ateşi iyice kısın
- tencere kapağını kapayın
- ve yemeği kısık ateşte 15 dakika pişirin
- süre bitiminde ocaktan alın,
- yemeğin tuzunu ayarlayın.