yumurtalı pırasa

Yumurtalı pırasa tarifi, nasıl yapılır? Yumurtalı pırasa, pırasanın taze yapraklarından yapılır. Pırasa yaprakları doğranır, tereyağında kavrulur ve üzerine yumurta kırılır. İstenilen baharatlarla tatlandırılır ve sofraya konur. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

yumurtalı pırasa malzemesi:
  • 300 gr. pırasa yaprağı
  • bir kuru soğan
  • bir kaşık tereyağı
  • iki tane yumurta
  • karabiber, pulbiber
  • tuz

yumurtalı pırasanın yapılması:
  1. pırasa yapraklarını istediğiniz gibi doğrayın
  2. yağ içinde soğanı güzelce kavurun
  3. üzerine pırasa yapraklarını baharatları ve tuzu ilave edin, karıştırın
  4. tavanın kapağını kapayın ve ağır ateşte yaprakların diriliği gidinceye kadar pişirin
  5. peşinden tavanın içerisinde iki yuva açın ve yumurtaları kırın
  6. ağır ateşte yumurtanın beyazları piştiği anda ocaktan alın
  7. ve dilediğiniz gibi servis edin.
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote