diyette pilav yenir mi

Diyette pilav yenir mi? Diyet yapmak iki amaca yöneliktir. İnsan sağlıklı beslenmek adına veya fazla kilolarından kurtulmak için diyet yapar. Diyetin o kadar çok şeşiti var ki, hangi diyeti benimsemişseniz o diyetin kendine özgü kurallarıyle beslenmeniz gerekir. Diyetin kurallarına uymak veya uymamak size bağlı. Kurallarına uyduğunuz diyet sizi amacınıza taşır.

Örneğin; ketojenik diyette pilavın her çeşiti yasak, bu kurala uymazsanız ketojenik diyetten çıkarsınız. Diyetiniz düşük karbonhidratlı beslenme üzerine kurulu ise, pilavın her çeşitini tek şartla tüketebilirsiniz. Şart ise, öğünlerinizde pilavı belirli ölçüde tüketmelisiniz. Bu ölçüyü kendinizin belirlemesi gerekir. Genelde diyetisyenler pilavı diyet öğünlerine almazlar.

Eğer düşük karbonhidratlı diyet yapıyorsanız, günlük tüketeceğiniz pilavın ölçüsünü belirlemek zorundasınız. Bulgur, pirinç ve un hemen hemen aynı ölçüde karbonhidrat içerir. Hergün, her öğünde pilav yenmiyeceğine göre, diyetiniz günlük karbonhidrat alımına ne ölçüde izin veriyorsa o sınırlar içinde pilav tüketebilirsiniz. Düşük karbonhidratlı beslenen biri olarak, haftada 2-3 öğünümde basmati pirinç pilavı tüketirim.

Diyetim günlük tek öğün üzerine kurulu ve 8 aydan beri diyetime devam ediyorum. Öğünüme pilav almışsam 100 gr. pilavı sofraya koyuyorum. Yanında 100-150 gr. et veya etli yemek, salata oluyor. 100 gr. basmati pirinç pilavı yediğimde 22 gr. civarında karbonhidrat almış oluyorum. Pilavın bugüne kadar zararını görmediğimden sık olmasada öğünlerimde ara ara tüketiyorum.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote