pırasa mevsiminin sonu

Pırasa mevsiminin sonu mayıs ayıdır. Mayıs ayında pırasa yemeği yapmak risklidir. Çünkü pırasa gövdesi içinden odunlaşmaya başlar. Eğer mayıs ayında pırasa yemeği yapmak isterseniz, pırasnın en ince olanını seçin. Pırasa mevsimi yıl içinde kasım ve mart ayıdır. Bu aylarda pırasayı dilediğiniz yemek yapımında kullanabilirsiniz. Üstte gördüğünüz pırasa yemeğini mayıs (16 mayıs) ayınında ince pırasa kullanarak yaptık. Yemeğin lezzetinde bir farklılık gözlemlemedik. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Yemeğin malzemesi:

  • 500 gr. ince pırasa
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr. havuç
  • bir çorba kaşığı pirinç
  • bir orta boy kuru soğan
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Yapılması:

  1. pırasa ve soğanı bildiğiniz gibi doğrayın
  2. havucu rendeleyin
  3. pirinci yıkayın, süzün
  4. yağı tencerede ısıtın, üzerine soğanı ekleyin kavurun
  5. peşinden pırasa ve havucu ilave edin karıştırın
  6. tencereyi kapatın
  7. kısık ateşte pırasayı 10 dakika kendi haline bırakın
  8. süre bitiminde pirinç, tuz ve suyu ekleyin
  9. tencereyi karıştırın ve bir defa fokur fokur kaynatın
  10. tencereyi kapatın, ateşi tamamen kısın
  11. kısık ateşte yemeği 30 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote