karabuğday pilavı sebzeli
Karabuğday pilavı sebzeli, greçka nasıl yapılır? Elinizde bulunan her çeşit sebze kullanarak karabuğday pilavını yapabilirsiniz. Malzeme seçimi damak zevkinize kalmış. Karabuğday pilavı tarifimizde 60 gram tereyağı kullandık. Siz dilediğiniz yağ çeşitini kullanabilirsiniz, afiyet olsun.
Yemeğin malzemesi:
Yapılması:
Yemeğin malzemesi:
- iki su bardağı karabuğday (greçka)
- iki çorba kaşığı tereyağı
- bir kuru soğan
- bir iri domates
- bir tane kapya biberi
- iki tane köy biberi
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- bir çay kaşığı karabiber
- bir çay kaşığı pul biber
- bir tatlı kaşığı tusz
- dört su bartdağı sıcak su
Yapılması:
- karabuğdayı ayıklayın, yıkayın ve süzün
- soğanı, kapya biberi, köy biberini yemeklik doğrayın
- domatesi rendeleyin, sıcak suyu hazır edin
- tencerede tereyağını eritin
- üzerine sıra ile soğanı, kapya biberi, sivri biberi, domates salçasını, rendelenmiş domatesi ilave edin ve orta ısıda kavrun
- peşinden karabuğdayı, 4 su bardağı kaynar suyu, karabiberi, pul biberi, tuzu ilave edin ve karıştırın
- tencereyi bir kez fokurdatın, kapağını kapayın, ocağı iyice kısın
- kısık ateşte karabuğdayı 20 dakika pişirin, süre bitiminde ocağı söndürün
- tencereyi 20 dakika dinlendirdikten sonra, pilavınızı servis edin.