iri bamya yemeği tarifi

Uzun, iri bamya yemeği tarifi; tencerede nasıl pişer? Uzun iri bamya bütün veya doğranmış olarak tencerede, kısık ateşte otuz dakikada pişer. Bamyayı doğrar pişirir ve bekletmeden sofraya koyarsanız, yemek salyalanmaz. Yemeği bekletip soğuduktan sonra yerseniz, bamya salyalanır. Bu ayrıntıya dikkat eder ve bamyayı bütün pişirirseniz sorun yaşamazsınız.
Bamyayı temizlerken uzun sap kısmını kesmeniz yeterlidir. Külahını kesmenize gerek yok. Bamyayı olduğu gibi pişirin. Afiyet olsun.

Yemeğin malzemesi:

  • yarım kilo iri uzun bamya
  • beş çorba kaşığı sıvı yağ
  • bir baş soğan
  • bir iri domates
  • bir tatlı kaşığı salça
  • bir çorba kaşığı limon suyu
  • birer çay kaşığı karabiber, pul biber
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • bir su bardağı sıcak su

Yapılması:
  1. bamyanın uzun sap kısmını kesin
  2. soğanı, domatesi yemeklik doğrayın
  3. sıvı yağı tencerede orta ateşte ısıtın
  4. üzerine sıra ile soğanı, salçayı domatesi ekleyin kavurun
  5. peşinden bamyayı, sıcak suyu, limon suyunu, baharat ve tuzu ekleyin
  6. tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
  7. ocağı tamamen kısın
  8. kısık ateşte yemeği 30 dakika pişirin ve ocaktan alın
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote