artan dolma harcından ne yapılır

Artan dolma harcından ne yapılır, dolma içi buzlukta saklanır mı? Dolma içini artırmanın tek yolu, yemek yapmanın acemiliğinden geçer. Yemek yapmaya yeni başlayanlar ister istemez, yapacağı dolmanın iç harcını tam olarak ayarlayamaz. Acemi korkusu yüzünden insan dolma iç harç malzemelerini fazla kullanır ve haliyle yaptığı dolmanın içi artar. Artan dolma içini nasıl değerlendireceğinden deneyimsiz olduğundan; iç harcı ya çöpe atar, ya da bir kabın içine koyar dolapta saklar.

Dolapta saklanan iç harç ya bozulana kadar saklanır veya dolapta yer işgal ettiğinden önünde sonunda iç harçtan kurtulmak için çöpe yolanır. İç harcın acemi elinde yaşadığı serüvenin sonu çöpe gitmekle son bulur. Artan iç harç buzdolabı torbasına veya başka saklama kabına konularak derin dondurucuda saklanır. Donmuş iç harcı gelecekte yapılacak dolma iç harcına çözdürülerek karıştırılır ve tekrar dolma yapımında kullanılır. Dondurucuda saklanan iç harca hiçbir şey olmaz.

Artan dolma harcı nerelerde kullanılır? Yemek yapımında hayal gücünüze bağlı olarak, artan dolma içini istediğiniz yemek yapımında kullanabilirsiniz. Artan dolma harcını kullanmakta sınır sonsuzdur. Biz artan dolma harcının en doğru yerde kullanımını dolma, sarma yapılan sebzeler ile birlikte kullanılmasının daha mantıklı, lezzetli olduğunu düşünüyor ve artan dolma içini mevsimine göre dolma yapılacak sebzelerle birlikte kullanıyoruz.

Üstteki resim, dondurucuda saklanmış artan dolma içinin kabakla birlikte kullanılmış halidir. Elinizdeki dolma içi miktarına göre kabağı küçük küpler halinde doğrayın. Tencere veya tavaya doğradığınız kabağa yetecek kadar yağ koyun ve kabağı kavurun. Üzerine çözdürülmüş dolma içini koyun ve kavurun. Peşinden üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin ve 20 dakika kısık ateşte pişirin. Çok lezzetli kabaklı pilav yapmış olursunuz. Yemeği yerken pilav değil de kabak dolması yiyormuş hissine kapılırsınız. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote