kuskus nasıl haşlanır

Kuskus nasıl haşlanır? Evlerde iki çeşit kuskus vardır. Biri marketlerde hazır satılan gerçek kuskus görünümlü makarna. Diğeri ise; evde bulgur, un, yumurta, süt ile yapılan gekleneksel kuskusdur. Şekil ve görüntü olarak aynı sayılır. Tat ve lezzet bakımından kuskus makarna, elde yapılan kuskusa hiç benzmez. Kuskus makarna bilinen makarnanın kuskusa benzetilmiş halidir. Pişmiş kuskus makarna ile pişmiş ev kuskusunu yanyana koyduğunuzda neredeyse ayırt etmek zordur.

Kuskus nasıl haşlanır? Evde yapılan geleneksel kuskusun çoğu yemeklerinin yapımında, kuskus haşlanır. Kuskusun haşlanması aynen diğer makarna çeşitlerinin haşlanması gibi yapılır. Tencerede bol su kaynatılır, kaynayan su içine tuz atılır ve ardından kuskus tencereye eklenir. Tencere kaynadıktan sonra saat tutulur ve kuskus 15 dakika içinde haşlanmış olur. Makranayı nasıl haşlıyorsanız el yapımı kuskusu da öyle haşlayın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote