mantarlı kuskus pilavı

Kültür mantarlı kuskus pilavı tarifi, nasıl yapılır? Ev yapımı bir su bardağı dolusu kuskus, 7-8 tane kestane mantarı, bir parça kapya biberi, bir küçük domates, bir kaşık tereyağı, bir fiske karabiber, bir fiske pul biber ve yeterince tuz kullanarak kuskus pilavını yaptık. Kuskusu kaynayan su içinde az tuz kullanarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakikada haşladık. Kuskus haşlanırken bir tavada tereyağında sırası ile uygun irilikte doğradığımız mantarı, kapya biberi, rendelediğimiz domatesi kavurduk.

Malzemeler suyunu çekince, haşlanmış kuskusun üzerine döktük, baharat ve tuzu ilave ettikten sonra karıştırdık. Ev yapımı bulgurlu kuskus pilavı yaparken kuskusu haşlayarak yapmanızı tavsiye ederiz. Kuskus pilavını normal bulgur pilavı gibi yapar, bir ölçü kuskusa 2 ölçü su kullanırsanız kuskusun içindeki bulgur yumuşamaz. Ev yapımı veya köy kuskusu diye hazır satılan kuskus pilavı yapımında en doğru pişirme yöntemi kuskusu haşladıktan sonra üzerine arzu edilen sosu eklemektir. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote