bakla yemeği

Taze bakla yemeği tarifi, düdüklüde nasıl pişirilir? Klasik düdüklü tencerede taze bakla kısık ateşte yarım saatte pişer. Zeyti,nyağlı bir kilo taze bakla pişirmek için 8 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane kuru soğan, 1 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1.5 çay bardağı sıcak su ve bir tutam dereotuna ihtiyaç vardır. Saydığımız malzemeleri tedarik ettikten sonra, klasik dediğimiz eski düdüklü tencerelerde baklayı kısık ateşte pişirebilirsiniz. Düdüklüde pişen bakla tencerede pişirilen bakladan daha lezzetli olur.

Yapmanız gereken baklayı temizledikten sonra, istediğiniz irilikte doğrayın ve 1 çorba kaşığı un eklenmiş soğuk su içine bekletin. Kuru soğanı doğrayın, zeytinyağı ile birlikte (orta ateşte) düdüklüde kavurun. Üzerine süzdüğünüz baklayı, sıcak suyu, toz şekeri, tuzu ekleyin, karıştırın ve düdüklüyü kapatın. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca ventilini indirin, ilk düdük sesinden sonra ocağı tamamen kısın, ve saatinize bakın. Kısık ateşte baklayı 30 dakika pişirin, ocaktan alın, dere otu serpin. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote