kuzu eti kaç saatte haşlanır

Kuzu eti kaç saatte haşlanır? Kuzu eti kemikli veya kemiksiz olarak tencerede ve düdüklü tencerede haşlanır. Kuzu etinin kemikli oluşuna ve iriliğine göre pişme süresi değişir. Klasik düdüklü tencerelerde kuzu eti orta ateşte yarım saatte yumuşacık haşlanır. Tencerede ise kuzu eti kemikli veya kemiksiz olması fark etmez
kısık ateşte 1.5 saatte haşlanır.

Tencerede kuzu kemik suyu hazırlamak isterseniz; kemikli kuzu eti tencerede, kısık ateşte en az 2 saat haşlanır. Bu süreyi ne kadar uzatırsanız kuzu kemik suyunun lezzeti dahada artar. Kuzu eti sade haşlanabileceği gibi, çeşitli sebzeler kullanılarakta tercihe bağlı olarak haşlanabilir. Resimdeki kemikli ve sebzeli kuzu eti tencerede, kısık ateşte 2 saate haşlanmıştır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote