dana iç eti kavurması nasıl yapılır

Dana iç eti kavurması nasıl yapılır? Bahar eti, perde eti adı verilen et hayvanın göğüs kafesinde iç organları tutan ettir. Genellikle sakatatcılarda satılır ve diğer et çeşitlerine göre ucuzdur. Baş eti ile karıştırılarak kıyma yapılır. Yapılan kıyma baş eti köftesi yapılarak tüketilir. Dana iç eti haşlama, kavurma ve sac kavurma yapılarak tüketilir.

Dana iç etini kavurmak için kuyruk yağı, iç yağı veya herhangi bir yemeklik yağ kullanılabilir. Görselde görünen dana iç etini temizledik, kuşbaşı doğradık ve çeşitli sebze (soğan, sarımsak, yeşil biber, domates) kullanarak zeytinyağı ile 20 dakikada kavurduktan sonra karabiber, pul biber, kimyon, kekik, tuz ile tatlandırdık ve sofraya koyduk.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote