buffalo wings tarifi


Buffalo wings tarifi, diğer adıyle acılı kanat tarifi nasıl yapılır? Burada tarif edilen acı sos olmadan, buffalo wings yapmak ve ağız tadıyle yemek birazcık zor değil, tamamen zor. Acılı kanat yapmanın birkaç yöntemi var. Tavuk kanat ve tavuk kök kanat belirli bir ısıda derin yağda kızartılır ve hazırlanan sosa bulanır. Bu yöntem genellikle endüstriyel fırınlarda yapılır. Evde yapılmaz mı? Yapılır. Ev şartlarında fazla kanata ihtiyaç olmadığından yağ israfı ve zaman kaybına gerek yok. Evde en güzel acılı kanat yapmak fırında kanatın kızartılmasıyle olur. Kanat parçaları una bulanır ve fırında kızartılır. Kızaran kanat, hazırlanan acı sosa bulanır ve afiyetle yenir. Afiyet olsun.

Acılı kanat malzemesi:

  • yarım kilo tavuk kanadı
  • iki yemek kaşığı acı biber sosu
  • bir kaşık tereyağı
  • beş kaşık sıcak su
  • bir tatlı kaşığı tuz



Acı sosun hazırlanması:
Tavada tereyağı eritilecek. Üzerine iki kaşık acı sos, 5 yemek kaşığı sıcak su konulacak ve 2 dakika ocakta kaynatılacak. 

Acılı kanat yapımı:

  1. kanat yıkanacak süzülecek, bir kaba alınacak
  2. üzerine tuz ekilecek, karıştırılacak
  3. ve una bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilecek
  4. tepsi önceden 200°C dereceye ısıtlmış fırına sürülecek
  5. kanatlar hafif pembe renk alıncaya kadar (40 dakika) kızartılacak
  6. kızaran kanatlar acı sosa bulanacak.

afiyet olsun



Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote