Kayıtlar



bakla yemeği

Resim
Taze bakla yemeği tarifi, düdüklüde nasıl pişirilir? Klasik düdüklü tencerede taze bakla kısık ateşte yarım saatte pişer. Zeyti,nyağlı bir kilo taze bakla pişirmek için 8 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane kuru soğan, 1 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1.5 çay bardağı sıcak su ve bir tutam dereotuna ihtiyaç vardır. Saydığımız malzemeleri tedarik ettikten sonra, klasik dediğimiz eski düdüklü tencerelerde baklayı kısık ateşte pişirebilirsiniz. Düdüklüde pişen bakla tencerede pişirilen bakladan daha lezzetli olur. Yapmanız gereken baklayı temizledikten sonra, istediğiniz irilikte doğrayın ve 1 çorba kaşığı un eklenmiş soğuk su içine bekletin. Kuru soğanı doğrayın, zeytinyağı ile birlikte (orta ateşte) düdüklüde kavurun. Üzerine süzdüğünüz baklayı, sıcak suyu, toz şekeri, tuzu ekleyin, karıştırın ve düdüklüyü kapatın. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca ventilini indirin, ilk düdük sesinden sonra ocağı tamamen kısın, ve saatinize bakın. Kısık ateşte baklayı 30 da...


mantarlı kuskus pilavı

Resim
Kültür mantarlı kuskus pilavı tarifi, nasıl yapılır? Ev yapımı bir su bardağı dolusu kuskus, 7-8 tane kestane mantarı, bir parça kapya biberi, bir küçük domates, bir kaşık tereyağı, bir fiske karabiber, bir fiske pul biber ve yeterince tuz kullanarak kuskus pilavını yaptık. Kuskusu kaynayan su içinde az tuz kullanarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakikada haşladık. Kuskus haşlanırken bir tavada tereyağında sırası ile uygun irilikte doğradığımız mantarı, kapya biberi, rendelediğimiz domatesi kavurduk. Malzemeler suyunu çekince, haşlanmış kuskusun üzerine döktük, baharat ve tuzu ilave ettikten sonra karıştırdık. Ev yapımı bulgurlu kuskus pilavı yaparken kuskusu haşlayarak yapmanızı tavsiye ederiz. Kuskus pilavını normal bulgur pilavı gibi yapar, bir ölçü kuskusa 2 ölçü su kullanırsanız kuskusun içindeki bulgur yumuşamaz. Ev yapımı veya köy kuskusu diye hazır satılan kuskus pilavı yapımında en doğru pişirme yöntemi kuskusu haşladıktan sonra üzerine arzu edilen sosu eklemektir. Afiyet o...


diyet bulgur pilavı tarifi

Resim
Diyet bulgur pilavı tarifini daha önce yaptığım diyet pirinç pilavından esinlenerek yaptım ve sonuçtan fazlasıyla memnun kaldım. Bu tarifi sizlerle paylaşım amacım; benim gibi boğazına düşkün insanların yapacakları diyette fazla açlık çekmemelerine yardımcı olmaktır. Diyet hayatını uzun süre yaşamamış olanlar diyeti aç kalmak olarak görüyor olabilirler. Diyet aç kalmak hiç değildir. Diyet yapan biri açlığını ve tokluğunu tam olarak tanımlayamıyorsa işte o kişi tam olarak diyettedir. Özellikle kilo koruma diyeti yapanlar, diyette ne yiyeceğini ve ne kadar yiyeceğini bilirse ne kilo alır, ne kilo kaybeder. Bu tarifteki pilavı kendi diyetim için hazırladım. Ara sıra günde bir kez (100 gr.) tüketiyorum. Kalanınıda dolapta veya dondurucuda porsiyonlayıp saklıyorum. Pilavı yaptığınızda (evde fazla nüfusunuz varsa) pilavı saklayacağınızdan umudunuzu kesin. Tarifi denerseniz, ne demek istediğimi anlarsınız. Plavı nasıl yaptım: 1 su bardağı (150 gr.) iri bulguru, teflon tavaya koydum, orta ate...

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote